Johannis szerint egyes politikusok félnek az iskolától

Johannis szerint egyes politikusok félnek az iskolától

A bukaresti Ferdinand I gimnáziumban vett részt Klaus Johannis államfő a tanévnyitón. Az államfő úgy fogalmazott beszédében: egyes politikusok félnek az iskolától, mert a képzett emberek bírálni fogják logikai vagy kifejezésbeli hibáikat.

‘Egyes politikusok félnek az iskolától. Itt, az iskolában képezik ki azokat az embereket, akik bírálni fogják logikai tévedéseiket, és kifejezésbeli hibáikat is, amelyek újabban egyre gyakoribbak. Ugyanitt érződik meg az oktatási közpolitikák kudarca, de az említettek kreativitásának hiánya is. Ahelyett, hogy az oktatás színvonalát emelő intézkedéseket hoznának meg, inkább az érettségin elkövethető csalásokat könnyítik’ – vélekedett az államfő, aki ismét bírálta azt az új rendeletet, amely kimondja, hogy jövő évtől csak azok a tanulók vehetnek részt a líceumi helyekért folyó versenyben, akiknek a felvételijegye legalább 5-ös, a többiek szakiskolába jelentkezhetnek.

Hírdetés

Johannis kifejtette, az iskola kulcsszerepet tölt be, mert ez az a hely, ahol kialakulnak az érdeklődési körök, és irányt kap a fiatal világszemlélete. Ugyanakkor az iskolai nevelés nyújt esélyt arra, hogy Románia normalizálódjon és alkalmazkodjon a változásban lévő Európához, háta mögött hagyva a korrupcióból és kommunizmusból eredő fogyatékosságokat.

A diákokhoz intézve szavait, Johannis felívta figyelmüket, hogy Románia állampolgáraiként teljes tisztelet és támogatás illeti meg őket az állam intézményei részéről. ‘A tiszteletnek kötelező módon az iskolai oktatás központjában kell állnia. Ezzel arra tiszteletre is utalok, amellyel ti tartoztok tanáraitoknak, de arra is, amellyel a tanároknak kell veletek bánniuk. Mindenféle diszkrimináció nélkül, minden gyermeknek azt kell éreznie az iskolában, hogy bátorítják, védelmezik, és hogy biztonságban van’ – jelentette ki az államfő. (agerpres)

Nyitókép: Romania TV. Net


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »