Johannis szerint egyelõre nem mérlegelik a teljes lezárást

Az államvezetés szintjén nem tárgyalnak jelenleg arról, hogy a járványhelyzet miatt minden tevékenységet leállítsanak – szögezte le szerdai sajtóértekezletén Klaus Johannis.

Az államfő rámutatott, jelen pillanatban nincs szó egy esetleges újabb teljes lezárásról, keresik a megoldásokat a vírus terjedésének fékezésére úgy, hogy a fontos tevékenységek ne álljanak le. “Bármennyire is aggasztó a helyzet – én magam is nagyon aggódom -, meg kell találnunk a módját annak, hogy a világjárvány dacára ne álljunk le” – nyomatékosította.

Az elnök hozzátette, növelni kell az intenzív terápiás ágyak számát a koronavírusos betegeket kezelő kórházakban.

Hírdetés

Romániának nincs kapacitása arra, hogy nagyon nagy számú koronavírus-tesztet végezzen el naponta – jelentette ki az államfő, hozzátéve: a tömeges tesztelést csak olyan személyek ajánlják, akik “ki akarnak tűnni”.

‘Ami azonban ajánlott – és Romániában ezért növekszik a tesztelések száma -, hogy minden fertőzésgyanús embert leteszteljünk. Amint mindenki tudja, járványügyi vizsgálatot végeznek, és minden személyt tesztelnek” – közölte Johannis.

Az államfő szerint méltányolandó, hogy Románia elérte, hogy egy nap alatt 37 ezer teszt eredményét dolgozzák fel. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »