Johannis szerint az új Brexit-megállapodás nem hoz változást a Nagy-Britanniában élõ románok állampolgárok számára

Florentina Peia, az Agerpres kikĂźldĂśtt tudĂłsĂ­tĂłja jelenti: Az EgyesĂźlt KirĂĄlysĂĄg EurĂłpai UniĂłbĂłl valĂł kilĂŠpĂŠsĂŠről szĂłlĂł, csĂźtĂśrtĂśkĂśn bejelentett megĂĄllapodĂĄs semmilyen vĂĄltozĂĄst nem hoz a kirĂĄlysĂĄgban ĂŠlő romĂĄn ĂĄllampolgĂĄrok szĂĄmĂĄra – jelentette ki Klaus Johannis ĂĄllamfő. Az elnĂśk ugyanakkor optimistĂĄn nyilatkozott a megĂĄllapodĂĄs elfogadĂĄsĂĄrĂłl az EurĂłpai TanĂĄcson belĂźl.

‘A Nagy-BritanniĂĄban ĂŠlő romĂĄn ĂĄllampolgĂĄroknak ugyanazt jelenti, amit az első vĂĄltozat is jelentett, ĂŠs nagyon jĂł lenne, ha ezĂşttal valĂłban gyakorlatba is ĂźltetnĂŠk a megĂĄllapodĂĄst’ – szĂśgezte le Johannis, hozzĂĄtĂŠve, hogy az Ăşj egyezmĂŠnyben nem vĂĄltoztak azok a pontok, amelyekről mĂĄr mindkĂŠt fĂŠl tĂĄrgyalt ĂŠs kiegyezett; a vĂĄltozĂĄs az ÍrorszĂĄg ĂŠs Észak-ÍrorszĂĄg kĂśzti hatĂĄrra vonatkozĂł egyeztetĂŠsekkel kapcsolatos. A romĂĄn ĂĄllamfő azt mondta, remĂŠli, hogy az EurĂłpai TanĂĄcs, majd pedig London is elfogadja az Ăşj vĂĄltozatot.

Hírdetés

Johannis megerősítette korábbi álláspontját, miszerint egy rendezett Brexitet tart jó megoldásnak, mert ez biztosítaná a királyságban élő román állampolgárok számára jogaik betartását.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »