Johannis és Rareº Bogdan élesen bírálta a kormányt a bizalmatlansági indítvány megszavazásának elõestéjén

Johannis és Rareº Bogdan élesen bírálta a kormányt a bizalmatlansági indítvány megszavazásának elõestéjén

Megoldjuk az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄsban elkĂśvetett visszaĂŠlĂŠseket vizsgĂĄlĂł ĂźgyĂŠszsĂŠg kĂŠrdĂŠsĂŠt is – jelentette ki szerda este Bukarestben, a PNL Bukarest-Ilfov megyei szervezeteinek ĂźlĂŠsĂŠn Klaus Johannis ĂĄllamfő.

„A PSD, amiĂłta hatalomra lĂŠpett, ide Ă­gĂŠrt, oda kĂ­nĂĄlt, de tulajdonkĂŠppen folyamatosan azt tette, amihez a legjobban ĂŠrtett: inkompetens, de hĹąsĂŠges embereket nevezett ki az intĂŠzmĂŠnyek ĂŠlĂŠre, megprĂłbĂĄlta megragadni RomĂĄnia nagy kĂśzrendszereit, ĂŠs mit ĂŠrt el?

Az orszĂĄg visszafejlődĂśtt egy olyan időszakban, amelyben annyi fejlesztĂŠsi lehetősĂŠgĂźnk lett volna. Ha a PSD nem akadĂĄlyozott volna meg annyiszor, akkor egy szinten ĂĄllnĂĄnk EurĂłpa nagy ĂĄllamaival. EurĂłpa tiszteletben tart ĂŠs akar minket. (…)

A PSD a kormányzás első napján a haladással ellenkező irányba fordult és úgy is maradt. A magam részéről mindent megtettem, amit Románia elnökeként tehettem.

Nem szeretnĂŠk dicsekedni, nem vagyok a nagy szavak embere (…), de sem az amnesztia, sem a kĂśzkegyelem nem jĂśtt Ăśssze nekik, ĂŠs a bĂźntető tĂśrvĂŠnykĂśnyveket sem sikerĂźlt annyira tĂśnkretenniĂźk, amennyire szerettĂŠk volna, ĂŠs ne gondoljĂĄk, hogy azĂŠrt, mert megjĂśtt az eszĂźk, hanem azĂŠrt, mert ĂŠn ott Ăźltem a fejĂźkĂśn. És az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄs tĂśrvĂŠnyei, tudjĂĄk, hĂĄnyszor visszakĂźldtem ezeket a Parlamentbe, az alkotmĂĄnybĂ­rĂłsĂĄghoz, nem lettek tĂśkĂŠletesek, de messze vannak attĂłl, amit eredetileg terveztek.

Hírdetés

Maradt mĂŠg az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄsban elkĂśvetett visszaĂŠlĂŠseket vizsgĂĄlĂł ĂźgyĂŠszsĂŠg kĂŠrdĂŠse, megoldjuk ezt is” – hangoztatta Johannis.

R. Bogdan: Az ĂźgyĂŠszsĂŠgnek figyelnie kellene arra, amit a PSD hĂĄrom napja mĹąvel

A PSD az elmĂşlt hĂĄrom napban tĂśbb szĂĄzezer eurĂł kĂśzpĂŠnzt fordĂ­tott „szavazatvĂĄsĂĄrlĂĄsra”, ĂŠs erre figyelnie kellene az ĂźgyĂŠszsĂŠgnek – jelentette ki a PNL ĂźlĂŠsĂŠn Rareş Bogdan, a pĂĄrt első-alelnĂśke.

„A PSD kizĂĄrĂłlag a bĹąnĂśzők ĂŠrdekĂŠben dolgozik. AzĂŠrt, hogy megmentsen nĂŠhĂĄny »fehĂŠr gallĂŠrost«, bĹąnĂśzőkkel tĂśltĂśtte meg az utcĂĄkat: (…) 21.000 bĹąnĂśző sĂŠtĂĄl szabadon, akiket a bĂźntetĂŠs-vĂŠgrehajtĂĄsi jogorvoslat tĂśrvĂŠnye alapjĂĄn engedtek el. Szabadon bocsĂĄtottak 243 gyilkost, 110 pedofilt, 634 erőszakot elkĂśvetőt ĂŠs 2.300 rablĂłt. A szabadon bocsĂĄtottak kĂśzĂźl 47-en Ăśltek ismĂŠt, 357-en Ăşjra raboltak, 47-en ismĂŠt erőszakot kĂśvettek el. MĂĄr fĂŠnyes nappal is fĂŠlĂźnk gyerekeinket kiengedni az utcĂĄra. (…) A PSD veszĂŠlyessĂŠ tette RomĂĄnia utcĂĄit. Minden nap, amelyet Viorica Dăncilă a kormĂĄnypalotĂĄban tĂślt, extrĂŠm kockĂĄzatoknak teszi ki RomĂĄniĂĄt” – hangoztatta Bogdan.

Az eurĂłpai parlamenti kĂŠpviselő vĂŠlemĂŠnye szerint, ha az orszĂĄg elnĂśke nem szegĂźl ellen, eddig „szĂŠtvertĂŠk volna az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄst”.
(agerpres)
NyitĂłkĂŠp: inquamphotos.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »