Johannis: A PSD-sek ostobaságokat fecsegnek a nagyszebeni csúcsról

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői ostobaságokat fecsegnek a nagyszebeni csúcsról, azt állítják, hogy én idegen érdekeket szolgálok – jelentette ki szombaton Iaşi-ban Klaus Johannis államfő.

“A PSD-sek ostobaságokat fecsegnek a csúcstalálkozóról, ahová természetesen senki sem hívta meg őket. A két és fél éve regnáló kormánynak merőben más prioritásai vannak, mint a románoknak. Tevékenységük miatt, el kell ismernem, akadályokba ütközünk, hogy az európai projekteket felhasználjuk. Apropó érdekek. Hallom a rádióban, hogy az egyik fő-büntetőügyes azt állítja, hogy Johannis idegen érdekeket képvisel. Ez kellemetlen. Lássuk csak egy picit, hogyan is állunk ezekkel az érdekekkel” – mondta Johannis a iaşi-i oktatási fórumon tartott beszédében.

Az államfő rámutatott, hogy a románok oktatást, autópályákat, regionális kórházakat akarnak, és szükségesnek tartja ezen érdekek képviseletét.

“Például, ha az oktatásról beszélünk, a románok érdeke, hogy jó oktatási rendszer legyen. Ez az én érdekem is. (…) Hallom, hogy vannak, akik kórházakat akarnak. Igen, én is új, modern kórházakat akarok. Vannak, akik autópályákat akarnak. És is azt akarom. A PSD-t viszont nem érdekli sem az oktatás, sem az autópályák és most már még csak nem is beszélnek a regionális kórházakról, amelyek csak a 2016-os választási kampányban voltak jók” – fejtette ki Johannis.

Hírdetés

Az elnök bírálta Ecaterina Andronescu tanügyminisztert, hogy az oktatás digitalizálásáról értekezik, miközben több ezer gyerek roskadozó és egészségtelen iskolákba jár. Emlékeztetett, a beruházások hiánya olyan tragédiákhoz vezet, mint ami áprilisban történt, amikor egy gyerek belefulladt a budai iskola pöcegödrébe.

Az államfő szerint a civil társadalom nem reagál kellőképpen arra, hogy az állam élén álló “büntetőügyesek”, megpróbálják saját érdekeik mentén átszabni az igazságszolgáltatást, pedig ezekért az igazságszolgáltatás ellen intézett támadásokért “ti, valamennyien fizetni fogtok, minden román állampolgár fizetni fog”.

Azt mondta: azért írt ki népszavazást, hogy esélyt adjon a románoknak, hogy világos választ adjanak “erre a PSD-s aljasságra”.

Az államfő arra számít, hogy a május 26-ai választások és népszavazás után egy olyan politikai állapot alakul ki, amely “a történelem szemeteskukájába söpri a jelenlegi sikertelen kormányt”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »