Johannis: A bizalmatlansági indítvány után egy átmeneti kormányra van szükségünk

Johannis: A bizalmatlansági indítvány után egy átmeneti kormányra van szükségünk

A bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny utĂĄn egy ĂĄtmeneti kormĂĄnyra van szĂźksĂŠgĂźnk, a PNL teljes, hatĂŠkony ĂŠs jĂłindulatĂş rĂŠszvĂŠtelĂŠre szĂĄmĂ­tok – jelentette ki szombaton Iaşi-ban Klaus Johannis ĂĄllamfő, a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt (PNL) ĂŠszakkeleti rĂŠgiĂłjĂĄnak ĂźlĂŠsĂŠn, ĂŠs hozzĂĄtette: ennek a kabinetnek lesz a feladata, hogy kidolgozza a 2020-as ĂĄllami kĂśltsĂŠgvetĂŠst.

‘A neheze mĂŠg csak ezutĂĄn kĂśvetkezik, mert Ăşjra kell indĂ­tanunk, Ăşjra kell ĂŠpĂ­tenĂźnk RomĂĄniĂĄt, ĂŠs hajlandĂł vagyok vezetni ezt a munkĂĄt. EgyĂĄltalĂĄn nem lesz kĂśnnyĹą, de ha tĂşl kĂśnnyĹą lett volna, akkor talĂĄn nem is lenne szĂźksĂŠg rĂĄnk. Ez nehĂŠz, ĂŠs a romĂĄnok elvĂĄrjĂĄk, hogy megoldjuk ezeket a problĂŠmĂĄkat. És elmondom, miĂŠrt nehĂŠz. Itt van a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny, a teremben lĂŠvők egyetĂŠrtenek abban, hogy ennek ĂĄt kell mennie, ĂŠs sokan vannak velĂźnk, de ezt kĂśvetően valakinek ĂĄt kell vennie RomĂĄnia kormĂĄnyzĂĄsĂĄnak felelőssĂŠgĂŠt, ĂŠs ez nem lesz hosszĂş mandĂĄtum, hanem egy rĂśvid megbĂ­zĂĄs, amit szinte ĂĄtmeneti mandĂĄtumnak nevezhetnĂŠk”- mondta Johannis.

Hírdetés

Az ĂĄllamfő a PNL ‘teljes, hatĂŠkony ĂŠs jĂłindulatĂş rĂŠszvĂŠtelĂŠre’ szĂĄmĂ­t, hogy ‘tĂśkĂŠletesen megszervezzĂŠk’ a kĂśvetkező vĂĄlasztĂĄsokat ĂŠs kidolgozzĂĄk a jĂśvő ĂŠvi kĂśltsĂŠgvetĂŠst, amelyet kĂśvetően meg kell teremteni a ‘normĂĄlis RomĂĄniĂĄt’.

“A normĂĄlis RomĂĄnia olyan RomĂĄnia, ahol az ĂĄllam az ĂĄllampolgĂĄrok ĂŠrdekĂŠben dolgozik, nem Ăşgy, mint most, amikor az ĂĄllampolgĂĄrtĂłl elvĂĄrjĂĄk, hogy a SzociĂĄldemokrata PĂĄrtnak (PSD) dolgozzanak. A normĂĄlis RomĂĄnia olyan RomĂĄnia, ahol az intĂŠzmĂŠnyek ĂŠlĂŠre ĂŠrdemeik szerint kerĂźlnek az emberek, nem pedig a PSD-kĂśztĂĄrsasĂĄgban kiĂŠpĂ­tett ismeretsĂŠg alapjĂĄn”- mondta Klaus Johannis.

(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »