Jogtalanságra panaszkodik Tadici a bajnoki döntetlen után

Döntetlent játszott hazai pályán a Zilah élvonalbeli női kézilabdacsapata a CSM Roman ellen, a bajnokság hétközi 5. fordulójában, ám Gheorghe Tadici, az erdélyiek menedzsere a 24-24-gyel végződött szerda esti találkozó után megóvta vendégeik játékjogát.

tadici_zil_nagyb_bGheorghe Tadici (archív felvétel)

A szakvezető arra hivatkozik, hogy amikor nyáron az ellenfelük sportidentitást váltott, és az addigi városi kézilabdaklub (HCM) helyett városi sportklubbá (CSM) alakult, hamisított aláírásokkal igazolták, hogy nincs fizetéshátralékuk korábbi alkalmazottaik felé. A sportági szövetség szabályzata, mint ismeretes, részben ettől teszi függővé az ilyen jellegű, osztályváltás nélküli átszerveződést – korábban Nagybányán akartak ezzel megpróbálkozni –, ezért el is fogadták a Roman új entitás alatt történő élvonalbeli nevezését.

Tadici szerint azonban az EHF-kupában még a régi entitással készülnek szerepelni, mert – legalábbis a honlapon – még HCM-ként vannak feltüntetve. A zilahiak markáns véleményeiről ismert szakembere úgy tudja, hogy Florentin Pera edző és négy játékos nem személyesen írta alá a listát, amely az adósságrendezést igazolta.

A korábban menesztett szakvezető már hónapok óta nem nyilatkozott a sajtónak, de vádjairól korábban már szó esett. Őt, mint ismeretes, három év után, de egy évvel szerződése lejárta előtt az elmúlt szezon végén menesztették. A ProSportnak nyilatkozó Mihai Bocan, a Román Kézilabda-szövetség főtitkára szerint ők szabályosan jártak el, mert ha hamisított is volt Pera aláírása, arról nekik nem volt tudomásuk. „Ez egy másik probléma, azt külön bizonyítani kell” – tette hozzá.

Az illetékes azt is hangsúlyozta, hogy az entitásváltást az európai szervezetnél is bejegyezték, arról visszaigazolást is kaptak, így minden bizonnyal tévedés miatt szerepel ott a csapat továbbra is HCM-ként. Lucian Micu, a zilahiak menedzsere Tadici „stratégiájának” tarja az óvást, mert továbbra is kitart azon álláspontjuk mellett, mely szerint szabályosan szervezték át a klubot és jelenleg már kizárólag CSM-ként szerepelnek – mindkét fronton.

Hozzátette, Pera ügyét az FRH illetékes bizottsága már korábban elutasította, miután amikor bemutatták az eredeti iratpéldányokat, látszott, hogy az aláírásokat nem szkennelték. Mindezek ismeretében a zilahi óvást minden bizonnyal elutasítja majd a sportági szövetség illetékes bizottsága, a pályán elért eredményt helybenhagyva pedig a Roman öt forduló után 8 ponttal áll az összetettben eddig 7 pontot gyűjtő zilahiak előtt. Az aktuális sorrendet a csütörtök esti meccsek befolyásolják.

Hétvégén csak a férfiak élvonalbeli bajnokságában rendeznek összecsapásokat, ebből a hatodik fordulóból pedig a pénteki Dél-Dobrudzsa–Călărași (19.30, DigiSport, DolceSport), a szombati Székelyudvarhely–Torda (13.45, DigiSport, DolceSport) és a Bukaresti CSM–Szatmárnémeti (16, TVR1), valamint a vasárnapi Temesvár–Steaua (16, TVR1) találkozókat közvetíti a televízió. A SZKC sportcsarnoka a meccs időpontjában foglalt lesz, ezért Csíkszeredában lép majd pályára.

A címvédő Dinamo csütörtök este fogadja a Motor Zaporozsjét a Bajnokok Ligája D csoportjában, míg a magyarországi együttesek közül a Veszprém – romániai bírók játékvezetésével – szombaton fogadja a Kadetten Schaffhausent, a Szeged pedig a Zágrábi Prvo vendége lesz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »