Jogosan nyertek a Tiborczhoz köthető cégek?

Jogosan nyertek a Tiborczhoz köthető cégek?

Nem lát kivetnivalót a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója abban, hogy a miniszterelnök vejéhez köthető cégek nyertek a közbeszerzéseken.

Ducsai-Oláh Zsanett azt állítja, a szakmai zsűri döntött. A kereskedőház vezérigazgatója ugyanakkor visszautasította azt, hogy a pályázaton olyanok is nyertek volna, akik nem rendelkeztek tapasztalattal, szerinte ugyanis a cégek azt szakértőkkel tudták pótolni. Hozzátette: a közbeszerzés nyílt volt, bárki elindulhatott rajta, és a szakmai zsűri pontozás alapján választotta ki a nyertest. Tehát ez szakmai bírálat volt a törvényeknek megfelelően.

„– A közbeszerzés egy nyílt közbeszerzés volt, ezen bárki elindulhatott, és ez szakmai zsűri pontozása alapján választotta ki azt, aki elnyerte. Tehát ez szakmai bírálat volt, a törvényeknek megfelelően.
– Nem volt kritérium, hogy rendelkezzenek tapasztalattal az adott területen?

– De, az volt.
– Akkor hogy nyerhetett olyan cég, amelynek korábban nem volt tapasztalata?
– Mert azok a szakértők, akiket ők alkalmaznak, azoknak megfelelő háttérrel kellett rendelkezniük, ennek megfelelően ők nyilván olyan szakértőkkel dolgoznak együtt, akik megfeleltek ezeknek az elvárásoknak” – nyilatkozta a kereskedőház vezérigazgatója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »