Jogi lépéseket tesznek a kiadóval szemben

Jogi lépéseket tesznek a kiadóval szemben

A Népszabadság szerkesztősége a folyamatos jogsértések miatt kedden jogi lépéseket tesz a kiadóval szemben. Murányi András, a lap főszerkesztője a Hír TV Magyarország élőben című arról is beszélt, hogy a jelenlegi tulajdonostól azt kérte, egy euróért adja el a szerkesztőségnek a lapot, és abban állapodtak meg, hogy a munkatársak kedden átvehetik a személyes tárgyaikat.

„Büszke vagyok a Népszabadságra, és büszke vagyok erre a csapatra, hiszen az utóbbi időben pláne olyan anyagokat tudtunk föltárni, amelyek bármelyik demokráciában, ugye, méltán kaphatnának helyet, ha és amennyiben a szabad sajtónak az a feladata, hogy ellenőrizze a hatalmat és kontrollálja a hatalmat. Úgyhogy, ha innen nézem, akkor az újságíróink nem változtak meg, tehát ők továbbra is azok a príma hírszerző, remekül tudósító, kiváló riportokat készítő kollégák, akik eddig is voltak. Tehát nem kizárt, hogy továbbra is vannak a birtokunkban olyan anyagok, amelyek erősségüket tekintve összevethetők azokkal az anyagokkal, amelyek megjelentek az utóbbi hetekben” – mondta a Hír TV-ben a Népszabadság főszerkesztője.

Míg vasárnap a jogászuk hiánya miatt, ma betegségre hivatkozva mondta le a tervezett tárgyalásokat a Népszabadság újságíróival a lap kiadója. Bővebben>>>

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »