Jogi lépéseket fontolgat Čaputová, miután „amerikai k….nak” nevezték a SMER-SD nyitrai gyűlésén

Jogi lépéseket fontolgat Čaputová, miután „amerikai k….nak” nevezték a SMER-SD nyitrai gyűlésén

Jogi lépésket fontolgat Zuzana Čaputová államfő, miután minősíthetetlen hangnemben beszéltek róla a SMER-SD nyitrai gyűlésén még május elején. Akkor Ľuboš Blaha parlamenti képviselő, majd Robert Fico pártelnök is tudatosan hergelte a hallgatóságot és „amerikai k….nak” nevezték az államfőt.

Čaputová a Szlovák Rádió „Sobotné dialógy” című műsorában arról beszélt, hogy nem várt ilyen mértékű vulgáris megnyilvánulást egy háromszor miniszterelnöktől illetve annak pártjától.

Szerinte a politikusok a kommunikáció színvonala mellett a viselkedési normákért is felelnek, ami rossz jelzés a társadalom irányába. Ugyanakkor az államfő biztos benne, hogy a lakosság döntő többsége elutasítja a pejoratív, sértő megnyilvánulásokat.

Hírdetés

Čaputová a Fico kiadatását érintő parlamenti döntésről is beszélt. Aláhúzta: a képviselők egy része hamis szolidáritást fejezett ki azzal, hogy nem szavazta meg Fico átadatását a bíróságnak. A SMER-es pártvezér vádemelése kapcsán a demokrácia próbájáról beszélt. Szerinte az eljárásnak a törvénynek megfelelőnek kell lennie.

“Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy ez ne így lenne.”

– tette hozzá az elnök.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »