Jogi és logikai ellentmondást látnak az alaptörvény átírásában

Jogi és logikai ellentmondást látnak az alaptörvény átírásában

A Népszabadság bezáratása mellett más témában is terítéken van a magyar kormány a nemzetközi sajtóban: a Reuters brit hírügynökség a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos visszaélésekről közölt összefoglalót, egy amerikai jogi intézet pedig az érvénytelen népszavazást követő alkotmánymódosítással foglalkozik.

Jogi lépéseket indít Svédország Magyarországgal szemben, amiért a kormány nem hajlandó kitoloncolt migránsokat visszafogadni, írja az Independent. A magyar kormányt a finn, dán, norvég és izlandi kormány is bepanaszolta a strasbourgi bíróságon, mert megszegik az európai jogszabályokat. A skandináv országok körülbelül ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra, akiket itt regisztráltak először az EU-ban. A magyar kormány álláspontja szerint viszont ezek az emberek biztos nem itt léptek az EU területére.

Több jogi és logikai ellentmondás van abban, hogy a magyar kormány alkotmányba írná, hogy nem fogadnak be menekülteket, írja a Gatestone Institute elemzése. Egyrészt az érvénytelen népszavazás alapján indított alkotmánymódosítás még a magyar jogszabályoknak is ellentmond. Másrészt Orbán Viktor ezzel a saját ideológiáját erőlteti tovább, miközben az EU teljes intézményrendszerével szembe megy.

A menekültellenesség ellenére szívesen látják Magyarországon a gazdag migránsokat, tudósít a Reuters a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos üzletről. Azt írják, főként kínaiak érdeklődnek a pénzért megszerezhető uniós állampolgárság iránt. A kötvények árát kormányközeli vállalkozók teszik zsebre, miközben a pénzt 5 év múlva vissza kell majd fizetni a kötvények tulajdonosainak, várhatóan a költségvetésből, tehát adófizetői pénzből.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »