Jogerõsen letöltendõre ítélték Szepessy Szabolcsot

Jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte a nagyváradi táblabíróság Szepessy Szabolcsot, Borbély László volt miniszteri tanácsadóját. Az ítélet 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést szabott meg.

Az ügyben elítélték Ioan Ciocan és Anton Petru Molnar üzletembereket is. A Borbély László elleni eljárás elindításához több ízben, legutóbb 2015 márciusában elutasította a hozzájárulását a képviselőház.

A DNA korábbi közlése szerint Borbély egy tömbházlakás 20 ezer euró értékű felújítási munkálatainak fejében közbenjárt, hogy az országos vízgazdálkodási vállalat által megrendelt munkálatok kivitelezési szerződését a Szatmár megyei avasfelsőfalvi SC Lescaci Com nevű cég kapja meg.

A DNA azzal vádolta Ioan Ciocant, a Lescaci Com cég képviselőjét, hogy a miniszter tanácsosának közreműködésével megvásárolta Borbély László befolyását. A DNA szerint a lakásfelújítási munkálatokat a cége költségén valósította meg Ciocan annak érdekében, hogy megszerezze a miniszter befolyását az országos vízgazdálkodási vállalat bizonyos szerződéseinek elnyerésére. Emellett Ciocan azt is el szerette volna érni, hogy a már folyamatban levő munkálatok kifizetését kezelje prioritásként a vízgazdálkodási vállalat.

Szepessyt befolyásvásárlás kapcsán bűnrészesség, valamint befolyással való üzérkedésben való bűnrészesség vádjával állították bíróság elé.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »