Jogerős ítélet a bukaresti halálos kutyatámadás ügyében

Jogerős ítélet a bukaresti halálos kutyatámadás ügyében

Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a bukaresti táblabíróság Constantin Ciorăscu telektulajdonost gondatlanságból elkövetett emberölés miatt: a vállalkozó területén ölték meg kóbor kutyák 2013. szeptemberében a négyéves Ionuţ Anghelt. 

b�r�i-kalap�cs_b

Az áldozat hozzátartozóinak összesen 2,4 millió eurós kártérítést ítélt meg a táblabíróság. Ionuţ Anghel 2013. szeptember 2-án a főváros egyik parkjában játszott, amikor nagymamája felügyelete alól kikerülve egy közeli elhagyott telekre tévedt testvérével. Kóbor kutyák támadták meg őket, bátyjának sikerült elmenekülnie, de a 4 éves kisfiút halálra marcangolták a gazdátlan ebek. Az orvosok szerint a gyerek holttestén több száz kutyaharapást azonosítottak, csak a talpa maradt sértetlen.

A tragédia következményeként 2013. decemberében elfogadta a kormány a kutyatörvény alkalmazási módszertanát, így a menhelyek fenntartóinak lehetőségük nyílt arra, hogy elaltassák azokat a gazdátlan ebeket, amelyeket tizennégy napon belül senki nem fogad örökbe. Ezt követően több tízezer kóbor kutyát gyűjtöttek be Bukarest utcáiról, és elaltatták őket.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »