Jogerős: életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a népligeti gyilkost

Jogerős: életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a népligeti gyilkost

Jogerős: életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a népligeti gyilkost

Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 31 éves férfit, aki az ügyészség vádja szerint több nőtt is megtámadott, egyet pedig különösen kegyetlen módon meg is ölt.

Hírdetés

A vád szerint a férfi 2016. október 12-én, az esti órákban, a Budapest IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta az ajánlatát. Tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros helyen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

Az ügyben indult nyomozás feltárta: a férfi további négy, 2017 decemberében, az esti órákban, a főváros X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére követett el szexuális támadást. A nők védekezése miatt ezekben az esetekben nem tudta megvalósítani az erőszakot, de mindegyiküket megverte, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. A BRFK munkatársai ezek után fogták el.

A vádlott bűnösségét már az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság – a váddal egyezően – bűnösnek mondta ki, és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »