Jogerős: bűnös Simon Gábor

Jogerős: bűnös Simon Gábor

Csalás és hamis okirat felhasználása miatt jogerősen is bűnösnek mondta ki Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét a Fővárosi Törvényszék – tájékoztatta a törvényszék sajtóosztálya a PestiSrácok.hu-t. Az egykori országgyűlési képviselőt megrovásban részesítette a bíróság, mivel még 2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként olyan megbízási szerződéseket kötött, melyekkel több százezer forintos kárt okozott a magyar államnak – írta a portál.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon még tavaly áprilisban ítélte csalás és hamis okirat felhasználása miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre Simont, vádlott-társát pedig megrovásban részesítette. A volt képviselő munkaügyi államtitkárként megbízási szerződéseket kötött egy pszichológussal, egyebek mellett vezetői készségek fejlesztésére és rendszeres tanácsadásra. A díjazás 2008-ban és 2009-ben napi ötvenezer, 2010-ben hatvanezer forint volt áfa nélkül. Az ügyészség szerint a teljesítési igazolásokban öt olyan napot is feltüntettek, amikor Simon Gábor nem is tartózkodott Magyarországon. A vád szerint a politikus a teljesítési igazolások aláírásával, a kifizetések engedélyezésével segítséget nyújtott a pszichológusnak a csalás elkövetéséhez, és így mintegy háromszázezer forintos kárt okozott. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, így került az ügy másodfokra. A Fővárosi Törvényszék még január 26-án pénzbüntetés helyett megrovásban részesítette Simont, illetve kimondta, hogy a „közbizalom elleni bűncselekményt” az MSZP egykori elnökhelyettese folytatólagosan követte el.

Simon Gábornak egy másik ügye is bírósági szakban van, hiszen a volt szocialista politikus ellen tavaly márciusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »