Jogerős: 18 év börtön Baczoni Izolda gyilkosának

Jogerős: 18 év börtön Baczoni Izolda gyilkosának

Elutasította a nagyváradi ítélőtábla a székelyhídi Baczoni Izolda meggyilkolásával 2013 októberében megvádolt Sabin Cristian Godjának a fellebbezését és megerősítette a Bihar megyei bíróság alapfokú döntését, mely szerint a férfinak 18 évet kell rácsok mögött töltenie.

godja2_b(archív fotó)

A három évvel ezelőtt történt gyilkosság ügyében kedden mondta ki a jogerős ítéletet az ítélőtábla az intézmény honlapja szerint. Mint arról beszámoltunk, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 23 éves volt irodavezetőjére a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Gimnázium melletti nádasban találtak rá holtan 2013 júliusában, miután volt barátja, a két évvel fiatalabb Godja – akivel szemtanúk szerint együtt távozott a helyi szórakozóhelyről – máig ismeretlen okokból megfojtotta, és a vasúti sínek közelében, egy vizesárokban hagyta.

A szintén székelyhídi Godját már akkor őrizetbe vették, és bár az ügyészség a DNS-vizsgálatokból nem tudott egyértelmű következtetést levonni, a fiú bűnösségét több más bizonyíték is alátámasztotta. A fiú ruháján lévő sárnyomok, a felvett vallomások és Baczoni Izolda mobiltelefonján talált üzenetek mind megerősítették a gyanút, hogy az áldozat volt szerelmével önként távozott a szórakozóhelyről, ám együttlétük tragikus véget ért, amikor a fiú durván, ököllel megütötte az arcát, majd a földre teperve folytatta a bántalmazást. A boncolási eredmények alapján a lány minden erejével küzdött az életéért, ám a tettes kegyetlenül megfojtotta. Godja eleinte ártatlannak vallotta magát, a későbbiekben viszont már semmit nem mondott a hatóságoknak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »