Joe Rowan emlékkoncert 2016.10.08. Budapest

Forrás : Odin.blog.hu

“Hammer” Joe Rowan (1972 – 1994)1994 október elsején, szombat hajnalban, körülbelül 02:15-kor Joe belépett egy vegyesboltba, hogy sört és élelmet vegyen, útban egy találkozóra, az Ian Stuart emlékkoncert után, amely csak fél órája ért véget. A boltban vita tört ki a skinheadek és három fekete között, akik ezután SÉRTETLENÜL hagyták el a helyiséget. Percekkel később az egyik fekete visszatért a boltba egy fegyverrel, amit valószínű az autóból vett elő és elkezdett lövöldözni a skinhadekrekre. A kialakult lövöldözésben és káoszban Joe-t egy találat érte és a golyó áthaladt a testének baloldalán, szinte azonnal meghalt.
A rendőrség letartóztatta a fegyveres gyanúsítottat, a 19 éves Naseer Ghani-t, akit több skinhead is azonosított. A Racine-i megyei körzeti ügyész, Robert Flancher ezeket mondta: “Minden kétséget kizáróan meg vagyunk győződve arról, hogy Mr. Ghani lövöldözött.”
A szemtanúk vallomása és a helyszínen tett részletes személyleírások ellenére Ghani-t október 4-én, kedden elengedték az őrizetből, anélkül hogy hivatalosan vádat emeltek volna ellene.
Máig nincs vádemelés…
Ghani védőügyvédje, egy Racine-i ügyvéd, bizonyos Mark Richards azzal érvelt, hogy védence letartóztatása “Fehér felsőbbrendűséget hirdető szemtanúk állításain alapul, akik kiszúrták az első fekete embert akit megláttak.”


Forrás:bhhdivision.blogspot.com
Tovább a cikkre »