Jobbikos belharc: Apátiék nem hátrálnak

Hátba szúrva érzik magukat a Jobbik alelnökei, akiket Vona Gábor pártelnök eltanácsolt a párt felső vezetéséből – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az egyik érintett alelnök.

Apáti István arról beszélt: az elnök döntésétől függetlenül ő is, illetve Szávai István és Novák Előd is újra jelölteti magát az alelnöki posztra.

A jók elnyerik méltó büntetésüket

Az alelnök arról is beszélt, hogy a párt alapszabályába bekerült elnöki vétó az ellenük indított támadás alapja, amellyel nem számoltak korábban.

– A vétó mindössze fél mondat a párt választási szabályában, nincs túlságosan részletezve. Valóban komoly hibát követtünk el e tekintetben, hiszen gondolhattuk volna, hogy a pallost azért készítik elő, hogy előbb-utóbb használják. Jóhiszeműek voltunk, túlságosan megbíztunk bizonyos emberekben, a jók pedig elnyerik méltó büntetésüket – fogalmazott Apáti István.

Időben kellett lépni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint, ha a Jobbik elnöke komolyan gondolja a néppártosodást, akkor az ehhez kapcsolódó személyi küzdelmeket még a 2018-as választási kampány előtt meg kell vívni.

A bizonytalanokért megy a harc

Fodor Csaba szintén a 180 percben azt feltételezte, hogy a Jobbik a személyi változtatásokkal a bizonytalan szavazók megnyerésére törekszik.

Szerinte ugyanis egy nagyobb csoportról van szó, amelyet a baloldal nem tudott eddig bevonzani a saját támogatói körébe. Az ellenzéki pártok össztámogatottsága teszi csak ki a Fideszét, amiből logikusan következik, hogy a bizonytalanokat kell megnyerni egy választási győzelemhez.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »