Jobbik: valódi megoldások kellenek a kilakoltatások megelőzése érdekében

A Jobbik fogyasztóvédelmi csomagot készít elő a kilakoltatási moratórium lejártával összefüggésben. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy összehívják az általuk létrehozott devizahiteles kerekasztalt és “valódi megoldásokat” szándékoznak kidolgozni.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Célként fogalmazta meg, hogy megvédjék az adósokat attól, hogy ingatlanjukat értékük töredékéért elherdálják, és egy “összejátszó mechanizmus végén” mindenki jól járjon – a károsult kivételével, aki milliós tartozással kerül az utcára.

A jobbikos politikus példaként hozott egy budapesti belvárosi esetet, amelyben 13 milliós hitelre most 27 millió forintot követel a bank és nem engedi az ingatlant piaci értéken értékesíteni, sem a tulajdonosnak azt, hogy a Nemzeti Eszközkezelőhöz forduljon. Az árverés végén az új gazda az érték töredékéért juthat az ingatlanhoz, a károsulton pedig 10 milliókat követelnek a kilakoltatás után – fejtette ki.

Z. Kárpát Dániel ismét megerősítette, hogy a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását követelik, mert szerinte a kilakoltatás veszélye több ezer családot érint. A politikus szánalmas helyzetnek nevezte, hogy a kormány által megengedettnél még a végrehajtók is kevesebb kilakoltatást terveznek.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »