Jobbik: Orbán tárja fel az igazságot a Voldemort-ügyben

A Jobbik az igazság kiderítését és felelősségre vonást vár Orbán Viktor miniszterelnöktől az úgynevezett Voldemort-ügyben. Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a kormányfő nem hívta vissza parlamenti képviselői tisztségéből a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot, miközben “buzgón kovácsbélázik”, és hasonló intézkedést vár a Jobbiktól.

Magyar Menedék - Tepe

Mint mondta, szeretnék tudni, hogy ki állította le a kormánypárti politikus tettenérését, s hogy ehhez volt-e köze Polt Péter legfőbb ügyésznek vagy az adóügyeket felügyelő Tállai András államtitkárnak. A jobbikos politikus szerint a miniszterelnöknek azt is ki kellene derítenie, hogy kikkel játszhatott össze az uniós forráselosztással foglalkozó Miniszterelnökségen Mengyi Roland, aki szerinte önállóan nem készíthette elő az ügyletet.

Volner János felhívta a figyelmet arra: ennél a korrupciós esetnél 90 százalékot meghaladó volt a visszaosztás, míg általában “beérik a Fidesz-közeli résztvevők” 30-40 százalékkal is. Kérdés, hogy ez éves szinten milyen nemzetgazdasági károkat jelent – vetette fel.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »