Jobbik – mikor szüntetik meg a szcientológiai egyház működését?

A szcientológiai egyházról is szó volt a kérdések között hétfőn az Országgyűlésben. Gyöngyösi Márton (Jobbik) azt kérdezte, miért nem lép fel a kormány a szcientológiai egyház ellen, amely a közelmúltban egymilliárd forintért vásárolt többemeletes székházat. Úgy látta, hogy az életellenes, destruktív szekta tevékenysége Magyarországon folyamatosan bővül, és jogilag egyértelműen a megtűrt kategóriába tartozik.

Magyar Menedék - Sitchin

A nyilvánvalóan hajmeresztő szekta működésének visszáságai a nagy nyilvánosság előtt is ismertek, s bár 1993 óta nem működhet bejegyzett egyházként, mégis magát továbbra is annak tekintve, folytatja hívei kizsákmányolását – fogalmazott. Azt kérdezte: mikor szüntetik meg a szcientológia és a többi életellenes szekta működését?

Rétvári Bence államtitkár kiemelte: az elmúlt ciklusban célul tűzték ki, hogy kiszűrik az egyházak közül azokat a szervezeteket, amelyek nem hitéleti, vallási célra jöttek létre, de mégis egyházként működtek. Ezért fogadták el az új egyházügyi törvényt – mutatott rá, hozzátéve: jelenleg 32 bevett egyház van, s ezek között a szcientológiai egyház nem szerepel.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »