Jobbik: mennyiért kasztingol Andy Vajna felesége?

Jobbik: mennyiért kasztingol Andy Vajna felesége?

A Jobbik tudni akarja, mennyi közpénzért dolgozott a filmügyi kormánybiztos feleségének cége.

 A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul a Magyar Nemzeti Filmalaphoz, hogy kiderüljön, mennyi közpénzt kapott a filmalapot irányító Andy Vajna feleségének cége a Pappa pia című film castingjának lebonyolítására – közölte Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Dúró Dóra a kezdeményezést azzal indokolta: a sajtó érdeklődésére sem a filmalap, sem Vajna Tímea cége nem volt hajlandó kiadni az ezzel kapcsolatos információkat. Hozzátette: a Magyar Nemzeti Filmalap egymilliárd forinttal támogatja a filmet.

Dúró Dóra közölte azt is, hogy a kulturális bizottság elnökeként írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, akit arra kér, hogy a film teljes költségvetését hozzák nyilvánosságra.

Hangsúlyozta: egy kormánybiztos nem lehet „pénzügyi kaszkadőr”, ezért a Jobbik törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a jövőben a kormánybiztosok és családtagjaik is hozzák nyilvánosságra vagyonnyilatkozatukat.

A szóban forgó cég a Universe Managament. A  hírt az RTL Klub közölte, miután érdeklődőnek adva ki magukat felhívták a céget, és rákérdeztek, hogy “2017 legzenésebb, legtáncosabb filmje” címszó alatt nem a Pappa Pia című mozi szereplőválogatását hirdették-e meg véletlenül, amire igenlő választ kaptak.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »