Jobbik: Mengyit le kellene tartóztatni

A Jobbik azt tartaná helyes lépésnek, ha Mengyi Rolandot előzetes letartóztatásba helyeznék – közölte Kulcsár Gergely, a mentelmi bizottság jobbikos tagja hétfői sajtótájékoztatóján, miután a testület egyhangú szavazással a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta az Országgyűlésnek.

Magyar Menedék - Tepe

Kulcsár Gergely a Jobbik álláspontját azzal indokolta: véleményük szerint fennáll veszélye a szökésnek, az elrejtőzésnek, valamint a tanúk befolyásolásának és a bűnismétlésnek is.

A politikus sajtótájékoztatójára egy bőrönddel érkezett, amelyet a Jobbik-frakció Mengyi Rolandnak szánt, hogy magával vihesse a börtönbe.

Hangsúlyozta: a Jobbik-frakció a többi “fideszes politikusbűnözőnek” is a fenntart egy ilyen bőröndöt, szerinte ugyanis “komoly korrupciós gépezet működik a Fidesz-kormány alatt”, talán komolyabb, mint szocialista kormányok idején.

Polt Péter legfőbb ügyész augusztus 18-án kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését egy korrupciós ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »