Jobbik: kérdéseket vet fel egy Vizoviczki-ügyben lefoglalt levél

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint kérdéseket vet fel egy levél, amelyet korábban a költségvetési csalá.ssal, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László házában foglalt le az ügyészség. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke az MTI-vel azt közölte: az ügyben nincs rejtegetnivalója, ezért a levelet átadta a hatóságoknak.

Staudt Gábor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az internetes N1 televízió honlapján megjelent iratokra hivatkozott, amelyek szerint az ügyészség lefoglalt egy levélrészletet, amelyet Vizoviczki László – feltételezése szerint – Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének írt.

Ebben az szerepelt, hogy a vállalkozó egy kampányban nyújtott támogatásért és nem kormánypárti politikusokat érintő bűnügyi információkért cserébe azt kérte, hogy szabadlábon védekezhessen – mondta Staudt Gábor.

Az ellenzéki politikus arra vár választ, hogy a felek ismerik-e egymást, milyen támogatásról, illetve milyen bűnügyi információkról lehet szó. Arra is kíváncsi, hogy utóbbival összefüggésben folyik-e eljárás. Staudt Gábor azt is felvetette, hogy a levél miért nem került a nyomozati iratok közé.

A levél valódiságát firtató kérdésre azt felelte: ha fiktív a dokumentum, akkor nyilvánosságra lehet hozni és meg lehet cáfolni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »