Jobbik az újságíróknak: bátran kérdezzenek bármit a politikusoktól

Jobbik az újságíróknak: bátran kérdezzenek bármit a politikusoktól

A Jobbik arra buzdítja az újságírókat, hogy bátran kérdezzenek bármilyen témában politikusoktól, bármilyen pártállásúak is.

Novák Előd, a párt alelnöke ezt hétfőn Kósa Lajos múlt heti szavaira reagálva mondta. A Fidesz frakcióvezetője akkor úgy fogalmazott: sajtótájékoztatókon nem fognak reagálni szerintük provokatív kérdésekre. Novák Előd egyben felháborítónak nevezte, hogy a Fidesz beleszóljon szerkesztőségek működésébe és hogy a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatban akár be is tilthassanak médiumokat.

A Hír TV felvetésére, miszerint korábban a Jobbik sóval akarta beszánta a kereskedelmi médiumok székházait, a politikus azt felelte: az régen volt, és egyébként is csak szimbolikus értelemben kellett értelmezni az egyik tüntetésen elhangzott szavaikat.

„Egy tüntetés keretében, szimbolikusan valóban Vona Gábor valahogy így fogalmazott. Azonban mi nem megszüntetni szeretnénk a médiumokat, hanem rendszabályozni. Azt szeretnénk, hogy ha betartanák a törvényeket. És ez vonatkozik bizony a sokszor törvénysértéseket adott esetben elkövető médiumokra is” – mondta Novák Előd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »