Jobbik: Az Orbán-terv része a kórházak bezárása

„A valóság megint rácáfolt a Fideszre” – írja közleményében Mikola Gergely, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5.OEVK országgyűlési képviselőjelöltje.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy miközben a kormány álhírgyártással vádol mindenkit, aki az egészségügy problémáiról beszél, a sátoraljaújhelyi kórházból elfogytak a gyermekorvosok.

Pénteken írtuk meg, hogy feltehetően orvos- vagy szakápoló hiány miatt határozatlan ideig  ideig szünetel a betegellátás. A vidéki gyermekbetegeket a településtől több mint 80 kilométerre lévő miskolci kórházba kell irányítani.

http://mno.hu/

Az orvoshiány, a kórházi osztályok bezárása a Jobbikos képviselőjelölt szerint tökéletesen beleillik az Orbán-tervbe, amiről tavaly év végén Demján Sándor beszélt, ami arról szól, hogy a kórházak számát radikálisan csökkenteni kell.

Mikola felhívta a figyelmet, hogy a legerősebb ellenzéki párt évek óta figyelmeztet, hogy a megyei aktív betegellátás leépítésével közel 700 ezer beteg ellátása fog a miskolci székhelyű megyei kórházra hárulni, ami az ellátórendszer összeomlásával fenyeget.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, hogy április 8-án az embereknek választaniuk kell a betegség és az egészség között.

„A Fidesz egy beteg egészségügyet kínál, a Jobbik pedig életmentő kórházakat, ahol várólisták és hálapénz helyett gyógyulás és egészségmegőrzés várja a magyar embereket” – tette hozzá Mikola Gergely.

MSZP: Ezt nyugodtan veheti fenyegetésnek a Fidesz!A szocialisták közleményükben hangsúlyozták, „amíg Orbán veje két szállodával gazdagodott, addig megszűnt a gyermekorvosi ellátás egy fél megyében”. Azt írták, „ha az orvos hiány miatt, Zemplénben, vagy az ország bármelyik szegletében, egyetlen gyereknek a haja szála is meggörbül, annak csúnya vége lesz, és a Fidesz ezt nyugodtan veheti fenyegetésnek!”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »