Jobbik: az ÁSZ menekülni akar a rá nézve terhelő bizonyítékoktól

Jobbik: az ÁSZ menekülni akar a rá nézve terhelő bizonyítékoktól

A Jobbik közleményében felidézte, a 624 oldalnyi melléklettel alátámasztott észrevételében a párt tételesen cáfolta a jelentés-tervezetben megfogalmazott abszurd vádakat, többek között azt is, hogy a Posta és a NAV tiltott pártfinanszírozást nyújtott számára. Ezt követően, január 31-én jelent meg az Állami Számvevőszék végleges jelentése, amelyből világossá vált, hogy a benyújtott mellékletekre “rá se hederítettek”.

“Ezt igazolta az is, hogy február 1-én megdöbbenésünkre teljes egészében visszaküldték a benyújtott észrevételek mellékleteként csatolt teljes iratcsomagot, a kísérőlevélben arra hivatkozva, hogy a ‘dokumentumok valódisága pedig nem igazolt'”

– fogalmazott a Jobbik.
 
Hangsúlyozták, elutasítják az ÁSZ önkényes és törvénytelen jogalkalmazói gyakorlatát. Az Állami Számvevőszékről szóló törvény semmilyen formában nem rendelkezik az iratvalódiság követelményeiről, igazolásának módjáról. Ha az ÁSZ-nak a becsatolt iratok valódiságát illetően kétsége merült fel, akkor azokat a helyszínen bármikor ellenőrizhette volna – húzták alá.

Hírdetés

 
Közölték azt is, hogy a Jobbik ismételten eljuttatja a törvénysértő módon visszaküldött 624 oldalnyi pénzügyi melléklet az ÁSZ-nak, kérve annak az ellenőrzési iratokhoz való csatolását.

“Az Állami Számvevőszéknek nincs joga a Jobbik érdemi védekezését alátámasztó iratokat az ellenőrzési dokumentációból önkényesen kirekeszteni. Az iratoknak az eljárásból való kizárásával ugyanis az ÁSZ az érdemi védekezés lehetőségét tagadta meg a legnagyobb ellenzéki párttól, és így állt módjában a Jobbikot újabb, gigantikus összegű, 270 millió forintos büntetéssel sújtani”

– írták.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »