Jobbik: a tulajdonosok gyakorlatilag tehetetlenek, ha hívatlan fészekrakók költöznek be erőszakkal üresen álló ingatlanjaikba

A Jobbik sajnálattal vette tudomásul, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága nem vette tárgysorozatba azt az indítványunkat, amellyel az önkényes lakásfoglalást szerettük volna a mostani szabálysértési tényállásból bűncselekménnyé minősíteni – írja közleményben Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Alább a folytatás.

Az önkényes beköltözés nagyon sok önkormányzati és magánlakást érint, a jelenlegi jogi környezetben a tulajdonosok gyakorlatilag tehetetlenek, ha hívatlan fészekrakók költöznek be erőszakkal az üresen álló ingatlanjaikba. Szabálysértésként pedig hiába rónak ki a hatóságok pénzbírságot olyan személyekre, akiknek sem jövedelmük, sem lefoglalható vagyontárgyuk nincsen. Ebben az esetben nincsen más megoldás, mint bűncselekményként szabályozni az elkövetett önkényes lakásfoglalást.

A Jobbik megdöbbentőnek tartja, hogy a szakbizottságban semmilyen vita nem alakult ki a kérdésben, és a Fidesz–KDNP képviselői elutasító szavazatukkal az önkényes lakásfoglalók pártjára álltak, magukra hagyva az érintett önkormányzatokat és magánszemélyeket!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »