Jobbik: a kormány megint kullog az események után

Ahogy a kvóta elutasításának ügyében, úgy az állatvédelmi törvény szigorításában is lajhár lassúsággal kullog a kormány az események után – írja közleményében Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mint köztudott, a vemhes őz motorral történő levadászását követően a héten két újabb brutális állatkínzás is történt. Az egyik Budapesten, ahol ismeretlen gázspray-vel gyújtotta fel a kicsinyeit védő kacsát, a másik a Baranya megyei Pogányban, itt egy – jobb szó híján – feltehetően elmebeteg ember a kocsija után kötötte kutyáját, és kilométereken át húzta. Az állatorvos csak hosszas műtét során tudta megmenteni az életét.

Elmondhatjuk, hogy amíg hétről-hétre újabb súlyos állatkínzás történik, az állatvédők már februárban az utcára vonultak megoldást sürgetve. A Jobbik képviselőjeként már februárban a törvény szigorítását kezdeményeztem, javaslatomat azonban a kormánytöbbség nem szavazta meg. Most, hogy immár a második állatvédelmi kerekasztalon is túl vagyunk, a kormány még mindig tétlenkedik – hangsúlyozza Egyed.

A Jobbik nem vár tovább: a hatóságokat és az állatvédőket egy asztalhoz ültetjük, hogy az illetékesek meg tudják beszélni a problémákat, és cselekvési tervet tudjanak kidolgozni. A nemzeti párt emellett felszólítjuk a kormányt, alkossa meg végre azt a törvényt, amely elrettentő erejű büntetést mér az állatkínzókra.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »