Jobbik: a budapesti körvasút ne csak ígéret maradjon!

A MÁV legújabb fejlesztési tervei szerint budapesti körvasutat fognak kialakítani a főváros jobb közlekedése érdekében. A Jobbik támogatja a terveket, de a párt szerint a megvalósulás erősen kérdéses, a pályázók köre pedig „gyaníthatóan megint a fideszesekre lesz szabva”.

A fővárosi körvasút előzetes terve alapján két állomást is kap a XV. kerület, ami sokat könnyíthet a kerületi lakosok közlekedési lehetőségein. A leendő Pestújhely és Újpalota állomásokról megfelelő járatsűrűséggel akár 20-30 perccel rövidülhet a központba való bejutás.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője és Kató Alpár, a Budapest 12. számú választókerület elnöke közös közleményükben kiemelték: némi szkepticizmusra ad okot, hogy az Orbán-kormány és Tarlós-féle fővárosi önkormányzat előszeretettel támogat fejlesztési terveket, azonban ezeknek a megvalósulása sok esetben elmaradt.

Amennyiben kiírják a pályázatot a fejlesztések megvalósítására, a Jobbik megvizsgálná a pályázati anyagokat, mert a pát szerint félő, hogy

„véletlenül megint a nemzet gázszerelője vagy más fideszes oligarcha fogja megnyerni a pályázatot”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »