Jobban bízunk a kutyákban, mint a riasztókban

Jobban bízunk a kutyákban, mint a riasztókban

A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, az ebek megelőzik a rangsorban a saját videós megfigyelőrendszert, a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is – derült ki a K&H Biztosító felméréséből.

A magyarok 76 százaléka véli úgy, hogy a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából. A védelmi rendszerek közül a válaszadók 75 százaléka a távfelügyelettel rendelkező riasztókat tartja a leghatékonyabbnak, de 78 százalékuk a szomszédok összefogására is esküszik. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással.

Idén az első fél évben a K&H biztosítójának 30 százalékkal kevesebb lakásbetöréses ügye volt, mint az előző év azonos időszakában, ezekre átlagosan 181 ezer forintot fizetett ki a biztosító. Farkas Adrienn, a biztosító nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője a közlemény szerint elmondta: a következő évtizedben a biztosítók világszerte olyan szolgáltatásokkal jelenhetnek meg, amelyek a megelőzésben kaphatnak főszerepet, mint az okoseszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »