Joao Janeiro: Nagyon büszke vagyok a fiúkra

Joao Janeiro: Nagyon büszke vagyok a fiúkra

A dunaszerdahelyi sárga-kékek péntek este hazai közönség előtt izgalmas mérkőzésen 2-1-re legyőzték a Trencsén csapatát,  és sorozatban ötödik alkalommal jutottak ki a nemzetközi kupaporondra. A lefújást követően a DAC portugál mestere, Joao Janeiro is értékelt.

A dunaszerdahelyi DAC rájátszás útján kiharcolta az európai kupaszereplés jogát ,és sorozatban ötödik alkalommal lehet ott a csallóközi együttes az európai kupaküzdelmekben. A sárga-kékek a következő kupaidényben a Európa Konferencia Liga selejtezőjében indulhatnak.

„Egy nagyon jó mérkőzésen két nagyon jó csapat feszült egymásnak. Nyílt volt a meccs, és ha mindketten játszani akarják a futballt, akkor helyzetek is vannak. Gratulálok a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is. Köszönöm az ismerőseimnek, akik ma néztek engem és a családomnak. A Trencsén nagyon jó játékkal rukkolt elő. Az első félidőben volt több helyzetünk, de a másodikat is egy nagy ziccerrel kezdtük, aztán viszont a vendégek domináltak. A cserék után sikerült visszajönnünk a meccsbe.

Nagyon boldog vagyok, hogy kétszer is rögzített helyzetet követően találtunk be, a szezon során ez nem volt gyakori. Az összpontosítás és a minőség volt ma a döntő.”

Hírdetés

 – kezdte értékelését a DAC portugál trénere.

A portugál mester továbbá kitért arra is, mikor Dunaszerdahelyre érkezett, a csapata a tabella második felében állt, de ennek ellenére is sikerült kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, így nem lehet elégedetlen. Janeiro továbbá szót ejtett Schäfer távozásáról, valamint Jedličkáról is.

Novemberben, amikor idejöttem, a hatodik, hetedik helyen állt a csapat. Ha ilyen helyzetben érkezik egy edző, majd a végén sikerül kiharcolnia az európai kupaszereplést, akkor nem lehet elégedetlen.

Az első három meccsünket megnyertük, majd döntetleneztünk a Slovannal és a Rózsaheggyel. Jött a tél, elment Schäfer és Jedličkával sem számolhattunk. Mindenesetre nagyon büszke vagyok a fiúkra. A klub zsinórban ötödik alkalommal lesz ott a nemzetközi kupaporondon, ezt pedig megérdemli. Mindenki örülhet, és mindenkinek támogatnia kell a klubot. Egy kevésbé sikeres idénykezdet után elértük a célunkat, noha sokan nem szép dolgokat is mondtak szezon közben, de nekem az volt a feladatom, hogy kivezessem a csapatot Európába.” – fogalmazott a mérkőzést követően Janeiro.

„Az év minden napján keményen dolgoztam, csak akkor pihentem, amikor decemberben tíz napig az ágyat nyomtam a covid miatt. Sikerült visszavezetünk a csapatot oda, ahová tartozik. Ez az este a klubé, és nem feltétlen arról kell, szóljon, hogy mi lesz velem. Beszélgetni szeretnék a családtagjaimmal, barátaimmal. Három napig él még a szerződésem, de most szeretném kiélvezni ezt az eredményt, és megünnepelni.” – zárta gondolatmenetét a DAC vezetőedzője, Joao Janeiro.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »