Jó ürügy a zsidóknak a tegnapi késelés egy kis illegális lakásépítésre

Izrael újabb telepeslakások építésével "válaszol" a csütörtök esti merényletre, amelyben egy tizenhét éves palesztin késelő megsebesített három izraeli telepest, egyiküket halálosan – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

„A telepek fejlesztése Júdeában és Szamáriában (Ciszjordániában) a legjobb válasz a terrorra, ezért reggel utasítást adtam rá, hogy már a közeli hetekben engedélyezzék négyszáz új telepeslakás tervezését Adam telepes faluban” – írta Avigdor Liberman védelmi miniszter péntek reggeli Twitter-üzenetében.

Hírdetés

Csütörtök este Mohamed Tarek Juszef palesztin tizenéves a kerítésen átmászva behatolt a ciszjordániai Adam telepre, ahol megkéselt három izraelit. Az egyik sebesült lelőtte a támadót. Péntekre virradóra belehalt sebesüléseibe az egyik áldozat, egy kétgyerekes, harmincegy éves férfi.

A merénylet után az izraeli hadsereg átfésülte a Kobar nevű palesztin falut, a támadó lakóhelyét, és előállítottak kihallgatásra négy embert. A Gázai övezetet kormányzó Hamász üdvözölte a merényletet, de nem vállalt felelősséget érte. Legutóbb áprilisban történt hasonló akció Ciszjordániában, akkor Maále Adumim telepesvárosnál egy benzinkútnál próbált megkéselni egy palesztin férfi egy izraelit.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »