Jó hír a tanároknak

Automatikusan átminősítik a magasabb kategóriába azt a jóval több mint 20 ezer pedagógust, aki sokáig kétségesnek érezhette besorolását – írja a Népszabadság az Emmi közlésére hivatkozva.

Hiánytalanul betartja a Köznevelési Kerekasztalon tett ígéreteit az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), automatikusan átminősítik a magasabb kategóriába azt a jóval több mint húszezer tanárt, aki sokáig kétségesnek érezhette besorolásukat – írja a Népszabadság az Emmire hivatkozva.

Az oktatásért felelős államtitkárság egyértelműen leszögezte: az ideiglenesen a II. fokozatban lévő mintegy 12 ezer tanár e besorolását automatikusan, minden további minősítési kötelezettség nélkül véglegesítik 2017. január 1-jétől.

A nyugdíjkorhatártól 2013. szeptember 1-jén tíz évre (2016. szeptemberében értelemszerűen már csak hét évre) vagy kevesebb időre lévő, az I. kategóriába tartozó 16-17 ezer tanárt is automatikusan átsorolják a magasabb kategóriába. Nincs jelentősége, hogy most beadtak-e jelentkezési lapot minősítésre, mentesülnek az eljárás alól.

A jogszabály változása júniusra várható – ismerteti az újság.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »