Jó hír a közalkalmazottaknak: érvényesek maradnak az üdülési utalványok

Jó hír a közalkalmazottaknak: érvényesek maradnak az üdülési utalványok

A bukaresti kabinet sürgősségi kormányrendelettel készül meghosszabbítani az elkövetkező időszakban azoknak az üdülési csekkeknek az érvényességét, amelyek az elkövetkező hónapokban lejárnak – jelentette be Virgil Popescu gazdasági miniszter a román közszolgálati televízió hírműsorában.
Mint részletezte, vagy az idei év végéig, vagy akár egy évvel is meghosszabbíthatják ezeknek az utalványoknak az érvényességét, hogy aki kapott belőlük, az ki is tudja használni. „Normális, hogy a válság után újra kell indítanunk a gazdaságot, és a turizmusnak működnie kell” – jelentette ki  gazdasági tárca vezetője.

Hírdetés

Amint arról lapunkban is több ízben beszámoltunk, első körben az idegenforgalomban tevékenykedő vállalkozásokra – utazási irodákra, szállásadókra stb. – sújtott le a koronavírus-járvány miatt kialakult válság, aztán a kormány elrendelte a vendéglők, bárok bezárását is. A gazdasági miniszter egyúttal arra kérte a polgárokat, hogy ne kérjék rögtön vissza a pénzüket az utazási irodáktól, ha őszi vagy téli utazási csomagot fizettek ki, hogy ne okozzanak működési gondot ezeknek a vállalkozásoknak.

„Természetes, hogy a polgárok, a turisták aggódnak amiatt, hogy mi lesz szeptemberben, de úgy gondolom, kicsit türelmesebbeknek kellene lenniük, és nem kellene lerohanniuk az utazási irodákat, mivel ezeknek a vállalkozásoknak így gondjuk lehet a készpénzzel, miután már kifizették az utazásszervezőket, a szállodákat, és ténylegesen készpénzgondokkal küzdenek. Nem kellene pánikolnunk, legyünk kicsit türelemmel, lássuk, hogyan alakul ez a válság. Én optimista vagyok, hogy a nyár megérkezésével együtt a dolgok valamelyest visszakerülnek a normális kerékvágásba” – fogalmazott Virgil Popescu.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »