Jézus megváltó vére

„Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.”  (Jn 1, 7)

A vér életmentő. Nagy műtéteknél, vagy balesetből származó vérveszteség után csak a vér mentheti meg a beteget. De az igazi, az egyetlen életmentő vér – Jézus Krisztus vére. Az Ő vére által van örök életünk!

Fontos-e az örök élet neked? Nekem? Mennyire fontos? Vágyom Isten közelében élni halálom után. Mert a megváltottak üdvözülnek,  örök életük van, de akik nem tértek meg, azok élete is örök, a kárhozatban!

Tudom, sokan nem hisznek az örök életben, sajnos. De Isten mondta, az Ő igéjében írva van: nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk az Isten ítélőszéke előtt! Meg kell jelenni a jóknak és a gonoszoknak, ítélet alá kerülnek a jók és a gonoszok is! Isten ítélni fog holtakat és élőket egyformán! Nem lesz-e ez nagy meglepetés sokaknak? Akik nem hittek Istenben, akik tagadták Őt, akik  hirdették, hogy a halál után nincs semmi, csak koporsó és a temető, nem létezik élet a halál után? Meg van írva, hiszed vagy nem, egyszer minden térdnek meg kell hajolni Ő előtte!

Nincs védőügyvéd Isten előtt, semmi nem véd és nem menthet meg az Ő ítéletétől. Nem lehet elhalasztani a tárgyalást, és nem marad el az ítélethirdetés. Isten ítélete vagy örök élet az Ő országában, vagy örök élet a kárhozatban, mert a kárhozat is örök. Hogyan nyerhetem el az örök életet, hogyan menthetem ki magam Isten előtt, ki fogja megvédeni a lelkem örök életét? Csak a Bárány Jézus vére által lehet örök életed, örök életem. Jézus, Isten Fia feláldozta életét ezért a bűnös világért. Meghalt a kereszten, vére kifolyt miattam, értem, érted.

Ő volt az egyetlen tiszta áldozati bárány Isten oltárán. Csak az Ő vére által lehetünk tiszták. Életet, örök életet jelent az Ő vére.

Mi tesz bűntől tisztává? Csak a Bárány Jézus vére! Nem a jócselekedeted, nem a sok imádság, nem az adakozás, nem! A rendszeres templomba járás sem! Csak az Úr Jézus vére. Ő kínálja az életet, kínálja kegyelmét, megbocsátó szeretetét, bűnt eltőrlő vérét. Ha akarod, elfogadod. Vagy el sem hiszed? Nagyon-nagyon veszélyes dolog a tagadás, a hitetlenség, mert hisszük vagy nem, tagadjuk vagy elfogadjuk, egyszer jön az ítélet. Kivétel nélkül minden ember számára.

Hírdetés

Isten szíve fájt, mert szerette a világot, a bűnben, nyomorúságban, megkötözöttségben szenvedő embert. Senkit nem akart örök kárhozatra ítélni. Ő azt akarta, hogy minden embernek örök élete legyen. Minden ember üdvözüljön. Ezért küldte el Jézust, ezért született emberré Jézus és ezért halt meg… Érted, értem, miattam, helyettem. Csak az Ő vére, az egyetlen ártatlan vér, amely által életet, örök életet kaphatott az emberiség.

Bűneimet semmivel nem tudom eltakarni, lemosni, de Jézus vére megtisztít, új emberré szül. Hiszem-é ezt? Ha hiszem, ha belátom bűneimet, fájlalom és bánom, ha megvallom és kérem az Ő irgalmát, Ő megbocsát. Az örök élet garanciája csak a Jézus vérén megváltott embereké lehet. Igazán csodálatos Isten szeretete, kegyelme az ember iránt előttem felfoghatatlan.

Sokszor kérdeztem már én is imámban: „Istenem, miért szeretsz engem?” Nem érdemlem, és újra meg újra nem érdemlem, méltatlanná válok számtalanszor kegyelmére, és nem dob el… Szeret, újra csak szeret. Miért? Mert Ő Atya, szíve türelmes, szeret és mindent azért cselekszik, hogy az örök életet Vele tölthessem, Vele tölthesd, kedves Olvasóm.

Isten fizette meg az üdvösségedet, az örök életedet! Jézus elvette bűneidet és örök életet ajándékozott. Mennyire kell vigyáznunk erre a kincsre, az örök életre? „Porból  kiáltok! A magasban halld meg kérésemet! Óh, szállj le hozzám, hogy magamban megérezhesselek. Óh, nem futó árnyad kívánom, nem tűnő képedet! Kegyelmed lényegét sóvárgom, Szentlelked, Tégedet! Óh, ez minden vágyam, reményem. Királyom, add meg, add! Ne éljek én, csak élted éljem! Csak érted, s általad.” (Hallelujah énekes könyv 383. ének.)

Életeket lehet megmenteni a vérrel. Mily fontos a vér, de mennyire fontosabb nekem a drága Úr Jézus vére! Örökké tartó életet kaptam, mert megbocsátotta bűneimet. Köszönöm, Megváltóm, a Te nagy áldozatodat, értem is kihulló véredet. Atyám az Isten, benned, általad, megtisztító szent véred által. Köszönöm, Úr Jézus.

Ha majd hívsz, ha majd meg kell jelennem előtted, Istenem, Atyám, kérlek tekints az én Megváltóm vérére, ne nézz reám, ne ítélj el, csak a vért nézd rajtam. Köszönöm, Istenem, hogy a legnagyobb áldozatot az örök életemért hoztad. Megváltóm megtisztító, szabadító vére nékül nem állhatnék meg előtted. Térdre borulva imádom és áldom szent nevedet. Úr Jézusom, köszönöm bűnt eltörlő drága véredet, köszönöm, hogy a szívem, lelkem, életem a Tied. Őrizz meg a gonosztól, kérlek. Ámen

(Morzsák 4., 2006)

Dr. Tapolyainé Bartha Gizella


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »