Jeruzsálemben megújul a Via Dolorosa keresztény zarándokhely

Jeruzsálemben megújul a Via Dolorosa keresztény zarándokhely

A jeruzsálemi önkormányzat bejelentette, hogy kezdetét vették a keresztények számára oly jelentős zarándokhely, a Via Dolorosa vagyis Jézus szenvedése útjának felújítási munkálatai, amelyek a helyszín teljes megújulását eredményezik majd. Legutóbb nagyszabású munkálatokot és felújítást 40 évvel ezelőtt végeztek a Via Dolorosán.

Jeruzsálem egyik fontos spirituális zarándokhelye, a Via Dolorosa, vagyis az óváros egyik utcája, ahol a feltevések szerint Jézus a keresztet hordozta. Egy kb. 600 méteres szakaszról van szó, amely a Szent Sír-templomnál, vagyis a Golgota feltételezett helyén épült szentélynél ér véget. A Via Dolorosa-n a XV. század óta keresztút van kialakítva, ahol kilenc stáció az útszakaszon, míg a további öt a Szent Sír-templomban található.

A felújítás rendkívül fontos volt

Hírdetés

A jeruzsálemi önkormányzat kihasználta az alkalmat, ugyanis jelenleg a zarándoklatok és a turista utazások fel vannak függesztve az országban és Jeruzsálemben a pandémia miatt, így lehetőség nyílt a felújítás elvégzésére. A munkálatok során megújul többek között az útszakasz kövezete, amely a szentföldi ferencesek szerint már nagyon szükséges volt, mivel kritikus körülmények jellemezték. Előre láthatólag egy hónapig tartanak majd a munkálatok.

A teljes írást itt olvashatják el.

Forrás: Vatican News / Horváth Hajnalka – Vatikán

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »