Jeremy Corbyn is rálépett a Canossába vezető útra – már az Orbán-kormány "antiszemitizmusával" riogat

Jeremy Corbyn is rálépett a Canossába vezető útra – már az Orbán-kormány "antiszemitizmusával" riogat

Jeremy Corbynt, a brit Munkáspárt vezetőjét mostanáig a többi között azért antiszemitázták, mert „modern kori antiszemitaként” nem hajlandó elismerni, hogy az Izraelt rasszizmussal vádolók is antiszemiták. A pártvezetőnek azonban jól jött a Sargentini-jelentés megszavazását megelőző meggyőzőhadjárat arra, hogy némiképp lehiggassza a zsidó sajtó ellene irányuló fortyogó dühét. Corbyn, mintegy hajtűkanyart véve, nemsokára az antiszemitizmus fogalmának teljesen pártatlan nemzetközi meghatározását is teljes mértékben elfogadja – írja a Jiszráél Há-Jom című Likud-közeli izraeli lap.

Jeremy Corbyn zsidó közéleti személyek és a hasonszőrű sajtó támadásai következtében több országosan ismert pártfunkcionáriust eltávolíttatott a Munkáspárt soraiból az állítólagos antiszemita megnyilatkozásaik miatt. A Judit Sargentini – róla meg a fáma járja, hogy a Ferdinánd és Izabella által 1492-ben Spanyolországból Hollandiába kiűzött szefárd zsidók leszármazottja – jelentésének megszavazása előtti napon, kedden reggel, Corbyn úgy döntött, hogy ő is rálép a Canossába vezető útra, s a zsidókat mintegy megkövetve megteszi az első lépést: Twitter-csiripelésében ugyanis ez olvasható:

A Labour európai parlamenti képviselői Orbán Viktor kormányának elszámoltatására szavaznak. A konzervatívoknak is ugyanezt kell tenniük, s Theresa Maynek is el kell ítélni a bíróságok és a sajtó függetlensége elleni támadásait, a menekültek jogainak megtagadását, illetve azt, hogy az antiszemitizmus és az iszlámgyűlölet aljas ösztöneire épít.

A „megtérő”, s IV. Henrik német-római császár középkori példáját követve nemsokára még látványosabb Canossát is járó Corbyn a múlt hónap közepén már azt is bejelentette, hogy ő és Labour hajlandó magáévá tenni az antiszemitizmus fogalmának – zsidó megszövegezés nyomán született – nemzetközi meghatározását. Corbyn és párttársai eddig ugyanis nem voltak hajlandók elfogadni a 11 pontos meghatározás négy pontját, például azt, amely fekete-fehéren kimondja: Aki azt állítja, hogy Izrael fajvédő ország, az antiszemita…

Hírdetés

Csakhogy az Izraelt közelebbről is ismerők tudják, hogy az antiszemitizmus fogalmának legújabb nemzetközi meghatározása merő hazugság. De maga Corbyn is tudja ezt, és sokáig ezért kötötte az ebet a karóhoz. A számtalan, s még az alább olvashatónál is gyalázatosabb példa közül mi is fölemlítünk egy olyant, amely bizonyítja a antiszemitizmus fogalma nemzetközi meghatározásának hazug mivoltát. David Ben-Gurion 1947 júniusában, akkor még csak a Zsidó Ügynökség elnökeként (később miniszterelnök) az Águdát-Jiszráél nevű ultra-ortodox szervezetnek küldött, úgynevezett „Status quo-levélben” a szélsőségesen rasszista, idegengyűlölő ortodox irányzattal még az állam létrejötte előtt megegyezett abban, hogy az állampolgárok legszemélyesebb ügyeinek, így a születés, halál, házasságkötés etc., intézését kizárólagosan az állami jogosítványokkal felruházott ortodox rabbiság intézi.

Magyarán, addig vagy egyenjogú állampolgára a nemrégiben Magyarország számára is követendő példaképként állított Izraelben, amíg gojként eszedbe nem jut megházasodni, vagy netán elhalálozni. A nem zsidónak minősülő, egészséges és nem arab nemzetiségű férfi ugyanis kénytelen bevonulni az izraeli hadseregbe, ám ha netán elesik a fronton, nem temetik el a zsidó katonatársai közé… De szolgálhatunk egy biztosan megtörtént, dokumentálható példával is: a Jeruzsálemi Főrabbiság az 1980-as évek elején kiadott a keze alól egy olyan hivatalos állami okmányt (mert a rabbiság Izraelben állami intézmény – H. J.), amelyben a többi között ez a nonszensz, ám gyomorfogató mondat áll: „A kérelmező hölgy méhében levő magzat nem számít a kérelmező férfi magzatának, mert a kérelmező férfi nem zsidó”…

Jeremy Corbyn tegnapelőtti, az antiszemitizmust is elítélő, a Labour EP-képviselőt a Sargentini-jenetés megszavazására utasító twitteres csiripelése tehát nem véletlen: a Labour vezetője ugyanis rálépett a Canossa-járás rögös útjára. A Sky News értesülése szerint Corbyn a Labour közelgő kongresszusán személyesen jelenti majd be, hogy pártja fenntartásai ellenére elfogadja az antiszemitizmus fogalmának 11 pontos nemzetközi meghatározását. A Labour, és személyesen Jeremy Corbyn a 11 pontból korábban négyet nem volt hajlandó elfogadni. Ám nemsokára Corbyn – a Jiszráél Há-Jom című izraeli lap megfogalmazása szerint – hajtűkanyart véve elfogadja az egyébként teljesen elfogulatlan és pártatlan Holokauszt Emlékének Nemzetközi Szövetsége (IHRA) nevű szervezet által megfogalmazott 11 pontos meghatározást.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »