Jens Stoltenberg: Nem érte támadás a NATO területét

Jens Stoltenberg: Nem érte támadás a NATO területét

Úgy tűnik, nem szándékos támadás volt a keddi rakétacsapás a lengyelországi Przewodów község területén, közel az ukrán határhoz. Az Észak-Atlanti Szövetségnek nem talált arra utaló jelet, hogy Oroszország megtámadta volna Lengyelországot – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán a katonai szövetség nagyköveteinek rendkívüli brüsszeli találkozója után.

Stoltenberg arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a lengyel nagykövet részletesen tájékoztatta kollégáit az esemény kapcsán folyó nyomozás részleteiről. Aláhúzta, hogy a NATO részletesen figyelemmel kíséri a helyzetet, ám ennek az incidensnek a részletes kivizsgálása még folyamatban van, melynek eredményére még várni kell. Egyben hangsúlyozta, hogy nem szándékos támadásról van szó Lengyelország ellen, erre semmi jel nem utal. Ahogy arra sem utal semmi, hogy Oroszország szándékos katonai támadásokat tervezne a NATO ellen.

Hírdetés

– mondta Stoltenberg.

Elmondása szerint a NATO eltökélt szándéka, hogy megvédje minden szövetségesét. Jens Stoltenberg az elmúlt órákban Joe Biden amerikai és Andrzej Duda lengyel elnökökkel is tárgyalt, és egyetértettek abban, hogy higgadtnak, de ébernek kell maradni.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »