Jenei Imre kíváncsian várja az olasz–spanyol rangadót

Jenei Imre kíváncsian várja az olasz–spanyol rangadót

Látvány szempontjából nem volt tetszetős, de ezzel együtt érdekesnek látta Jenei Imre a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság horvát–portugál nyolcaddöntőjét szombat este.

Jenei640_b

Románia és Magyarország válogatottjainak korábbi szövetségi kapitánya lapunknak adott értékelésében a vereség ellenére dicsérte a horvátok játékát, de meglátása szerint ez a mostani siker nagy lendületet adott Portugáliának a folytatáshoz.

Svájc és Észak-Írország kiesése kapcsán szerinte nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de ezzel együtt rámutatott, hogy a történtek után Románia csoportja valóban gyengébbnek tűnik a többiekénél. „Azért a lengyelek az utóbbi időben jó játékosokat adtak Európának” – tette hozzá a Steaua volt BEK-győztes edzője, aki szerint igazságos eredmények születtek.

A folytatásra nézve kíváncsian várja a hétfői olasz–spanyol rangadót, amely az erőviszonyok alapján egy más rendszerben szerinte könnyen beillene döntőnek is. Nagyon erős meccsre számít, amelyben a legnagyobb kérdés majd az lesz, hogy a címvédő spanyolok hogyan fogják tudni bevetni sokpasszos játékstílusukat a híres olasz védelemmel szemben.

Szintén érdekesnek tartja az angol–izlandi találkozót is, hiszen utóbbiak már az Eb-kvalifikációval is meglepetést okoztak. Az alig 300 ezer lakosú szigetországiakat az eddigi játékuk alapján elég jónak tartja ahhoz, hogy képesek legyenek megszorongatni az angolokat is.

Jenei Imre egyébként még mindig a favoritok közé sorolja a spanyolokat és franciákat, de szerinte azért a németek mellett a briteknek is van esélyük „célba érni”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »