Jemeni miniszter szorosabb katonai együttműködést kér Egyiptomtól

Jemeni miniszter szorosabb katonai együttműködést kér Egyiptomtól

Egyiptomba látogatott Mohamed Ali Al-Maqdashi tábornok, a Jemeni Köztársaság védelmi minisztere. A jemeni miniszter Kairóban találkozott Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi államfővel és Mohamed Zaki egyiptomi védelmi miniszterrel.

Al-Maqdashi tábornok az egyiptomi védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésén elmondta, hogy Egyiptom kiemelkedő szerepet játszik a közel-keleti térség biztonságának és stabilitásának megvalósításában.

Továbbá arra kérte egyiptomi tárgyalópartnerét, hogy jöjjön létre egy szorosabb katonai együttműködés Egyiptom és Jemen között, hiszen Kairónak is érdeke az Arab-félsziget déli részének stabilitása.

.

Hírdetés

A megbeszélésen jelen volt Mohamed Farid tábornok, az egyiptomi fegyveres erők vezérkari főnöke, a Jemeni Köztársaság kairói nagykövete és a jemeni katonai attasé is.

Az Al-Maqdashi tábornokkal való találkozója során Abdel Fattah Al-Sisi elnök elmondta, hogy Egyiptom is a jemeni helyzet békés rendezését támogatja. Továbbá fontos Jemen stabilitásának és területi egységének megőrzése, mely a jemeni polgárok elképzelései szerint kell, hogy történjen, bármiféle külföldi beavatkozás nélkül.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egypt Today)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »