Jelnyelvi adventi naptárral segítik a hallássérülteket az ünnepi készületben

Jelnyelvi adventi naptárral segítik a hallássérülteket az ünnepi készületben

Rendhagyó kezdeményezéssel támogatja az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Hallássérült Pasztorációja az érintetteket: adventi jelnyelvi naptárat adnak közre. Nagy Sándor káplán, a főegyházmegye hallássérült-referense tájékoztatta szerkesztőségünket az új lehetőségekről.

A Katolikus Hallássérült Pasztoráció Facebook-oldalán mindennap egy adventhez és karácsonyhoz kapcsolódó jel lesz látható napi bibliai szakaszokkal és elmélkedési szempontokkal – utóbbiakat a ferencesek adventi készületi anyagaiból és Varga László püspök Facebook-bejegyzéseiből állítják össze.

Minden adventi vasárnap pedig gondolatokat tesznek közzé jelnyelven a fenti Facebook-oldalon.

Hallássérült testvéreink továbbra is be tudnak kapcsolódni online élőben és visszanézhető módon is az akadálymentesített vasárnapi szentmise-közvetítésbe a Mátyás-templomból: továbbra is minden vasárnap 12 órától jelnyelvi tolmácsolással és folyamatos feliratozással tudják nyomon követni a szentmisét a Mátyás-templom YouTube-csatornáján.

Hírdetés

A Katolikus Hallássérült Pasztoráció célja, hogy Isten igéjét, az evangélium üzenetét akadálymentesen eljuttassák a siket és nagyothalló hívekhez. Kérdés esetén a [email protected] e-mail-cím áll rendelkezésükre.

Forrás: Katolikus Hallássérült Pasztoráció

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »