Jelentős összeggel támogatják az evangélikusok a közel-keleti keresztényeket

Jelentős összeggel támogatják az evangélikusok a közel-keleti keresztényeket

Tizenötmillió forint adománnyal segíti a Magyarországi Evangélikus Egyház a közel-keleti konfliktus áldozatait és kiemelten is az üldözött keresztények megsegítését.

A gyülekezetekben 8 516 907 forint gyűlt össze, ezt az összeget az országos egyház egészítette ki. A 2017 karácsonyát megelőző adventi időszakban beérkezett adományokból az Ökumenikus Segélyszervezet a Moszul melletti Bashiqa településen nyújt segítséget a visszatelepülő keresztény családoknak házaik újjáépítésében és életük újrakezdésében – közölték honlapjukon.

A Püspöki Tanács által tavaly novemberben meghirdetett gyűjtés során összegyűlt adományokat, valamint a december 17-i istentiszteleteken befolyt perselypénzt a gyülekezetek eljuttatták a MEE Országos Irodájához, amely továbbítja az Ökumenikus Segélyszervezethez.

A Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálata az Európát elérő migrációs hullám kezdete óta – lehetőségeihez mérten – igyekszik támogatni a válságövezetekből érkező, ínséget szenvedő rászorulókat.

A bajor evangélikusokkal többször tárgyaltak már arról, miképpen segíthetnék elő a háború elől elmenekültek szülőföldjükre való visszatérését vagy ahhoz közel maradását. Az MEE által is alapított, Irakban állandó képviselettel működő Ökumenikus Segélyszervezet kiemelten támogatja a térségben élő rászorulókat.

„Tesszük mindezt azért, mert úgy gondoljuk, hogy felelős keresztény ember nem lehet közömbös a közel-keleti térségben a radikális iszlám pusztítása miatt súlyosan szenvedő emberek, különösen az ottani keresztények sorsa iránt” – fogalmaz a közleményben az MEE két vezetője, Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

forrás: hirado.hu

The post Jelentős összeggel támogatják az evangélikusok a közel-keleti keresztényeket appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »