Jelentős növekedést terveznek a Masterplastnál

Jelentős növekedést terveznek a Masterplastnál

A Masterplast csoportnál azzal számolnak, hogy az idei, várhatóan 90 millió eurós bevétel 2020-ra több mint 110 millió euróra emelkedik, illetve az EBITDA aránya a bevételhez képest 7,5 százalék fölé nő – jelentették be a társaság csütörtöki befektetői sajtótájékoztatóján.

Tibor Dávid, a társaság elnöke elmondta, a jelentős fejlődést a 2016-ban meghirdetett stratégia frissítésével kívánják elérni, 2020-ra a régió meghatározó gyártó és forgalmazó szereplőjévé válnak a szigetelési megoldások piacán. A társaság idén 2,4 millió euró adózott profitra és 5,2 millió euró kamat, adófizetés és amortizáció előtti eredményre (EBITDA) számít. Jövőre az adózott eredmény 2,8 millió euró, az EBITDA 6,1 millió euró, az árbevétel 93,2 millió euró lesz előrejelzésük szerint.

A Masterplast eredményeit pozitívan befolyásolja, hogy meghatározó piacain építőipari konjunktúra van – mondta Piry László vezérigazgató. Magyarországon, Romániában, Lengyelországban és Szlovákiában is felfutást tapasztalnak, ami az előrejelzések szerint a következő években is kitart. A balkáni piacokon a konszolidáció jelei mutatkoznak. Szerbiában javuló feltételekre lehet számítani az ország európai uniós csatlakozásának előkészítésével – mondta, megjegyezve ugyanakkor, hogy egyre élesebb a verseny az építőipari termékek kínálatában, és a munkaerőpiaci kihívások is éreztetik hatásukat.

Tibor Dávid beszámolt arról is, hogy a Masterplast-részvények átsorolása a BÉT prémium kategóriájába jelentősen növelte a befektetők érdeklődését, nőtt a forgalom és erősödött az árfolyam is. Jövőre a közkézhányad növelését tervezik, ami történhet tőkebevonással és részvényértékesítéssel is – tette hozzá. A részvénytőke 65 százaléka Ács Balázs és Tibor Dávid tulajdonában van, 7 százalék az OTP Alapkezelőnél, a közkézhányad 28 százalék a szeptember 28-i tulajdonosi megfeleltetés alapján. Szintén emeli a társaság értékét, hogy a osztalékfizetést szeretnék hosszú távon fenntartani – tavaly 28 forint volt a 100 forint névértékű részvényekre -, mondta Tibor Dávid.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyaggyártó és -forgalmazó vállalata, a cégcsoportnak 9 országban van saját tulajdonú leányvállalata, és további 30 országba értékesíti termékeit.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »