Jelentõs mennyiségû alkoholt találtak az öngyilkosságot elkövetõ házaspár vérében

Jelentõs mennyiségû alkoholt találtak az öngyilkosságot elkövetõ házaspár vérében

Tetemes mennyiségű alkoholt fogyasztott öngyilkossága előtt a jászvásári Központi Egyetemi Könyvtár igazgatója és felesége, derül ki a törvényszéki orvostani vizsgálat laboratóriumi eredményeiből.

Carmina Pascal
, a iaşi-i törvényszéki ügyészség főügyésze arról számolt be, hogy az igazgató, Bogdan Petru Maleon véréből 1,70 gramm/literes, feleségének, Anda Elena Maleonnak a véréből 2,40 gramm/literes alkoholszintet mutattak ki.

A házaspárt csütörtökön fogják eltemetni Iaşi-ban.

Bogdan Petru Maleont, a Iaşi-i Központi Egyetemi Könyvtár 41 éves igazgatóját otthonában találták meg felakasztva karácsonykor, miután a rokonok aggódni kezdtek, mert nem jelentek meg az ünnepi vacsorán, amelyre hivatalosak voltak, és a telefonhívásokra sem válaszoltak. Az igazgató 38 éves felesége, Anda Elena ugyanabban a szobában hevert élettelenül a padlón.

Az első vizsgálatok arra világítottak rá, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben nem történt gyilkosság, ugyanis egyik áldozat testén sem találtak bántalmazásra vagy önvédelemre utaló nyomokat.

Az ügyészek szerint a házaspár két-három óra különbséggel öngyilkos lett, haláluk beállta után 8-10 órával találták meg őket.

Bogdan Petru Maleon a iaşi-i Alexandru Ioan Cuza egyetemen történelmet tanított, több tucat cikket és kötetet publikált, nemzetközi konferenciákon vett részt. Korábban az egyetem múzeumának igazgatói tisztségét töltötte be.

Anda Elena Maleon egy könyvkiadó és egy pályázatíró céget vezetett, és az észak-keleti régió kulturális és társadalmi fejlesztése érdekében tevékenykedő Concept Egyesület elnöke volt.

A házaspár gyermektelen volt.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »