Jelentős eszközbővítés minisztériumi támogatásból az ipolysági tanintézményekben

Jelentős eszközbővítés minisztériumi támogatásból az ipolysági tanintézményekben

A szlovák oktatási minisztérium támogatásának köszönhetően eszközfejlesztés valósult meg az ipolysági óvodák és a város fenntartásában lévő művészeti alapiskolában. Az összesen több mint 17 ezer eurós támogatás a modern oktatási-nevelési tevékenységet segíti az említett tanintézményekben.

„A sikeres pályázatnak köszönhetően az oktatásügyi minisztérium támogatási rendszeréből kaptuk meg az anyagi keretet az informatikai eszközök beszerzésére” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Révész Angelika, az Ipolysági Közös Tanügyi Hivatal vezetője. Mint hozzátette, az állami dotáció részben a távoktatás technikai hátterének bővítését célozta meg.

A támogatásból hat darab asztali számítógép, négy notebook, valamint öt interaktív tábla a megfelelő felszereléssel, illetve asztali kamera és többfunkciós nyomtatók kerültek beszerzésre.

Az ipolysági óvodák többsége ugyan már rendelkezik interaktív táblával, ám esedékes volt az eszközpark bővítése. „Az eszközbővítés egyben az óvodai pedagógiai személyzet készségeinek a fejlesztését is szolgálja. Hamarosan indul az erre irányuló rövid tanfolyam is” – jegyezte meg a hivatalvezető.

Természetesen a bővítés a gyerkőcöknek is szól. „A kommunikációs készségek fejlesztésével a gyerekek gyarapíthatják tudásukat, miután megismerkednek az eszközök használatával. Hisszük, hogy ezzel hozzájárulunk a gyermekek minőségibb és hatékonyabb oktatásához óvodáinkban” – fogalmazott Révész Angelika.

Hírdetés

Ugyancsak állami dotációban részesült a Szondy György Gimnázium is. Itt is az eszközpark felújítására kaptak támogatást.

A több mint 60 éves múltra visszatekintő Ipolysági Művészeti Alapiskola esetében is jelentős eszközbővítést jelentett az állami dotációból megvalósuló eszközbeszerzés.

Michňa Angéla, a művészeti alapiskola vezetője a Felvidék.ma-nak kifejtette:

Mint hozzátette: „A művészeti alapiskola a művészeti tárgyak készségeinek fejlesztésén kívül hozzájárul a tanulók érzelmi és társadalmi neveléséhez. Meggyőződésünk, hogy az új informatikai eszközök támogatják a hatékony munkát, növelik a diákok motivációját és érdeklődését a zenei tanulmányok iránt.”

A művészeti alapiskola már régóta szerette volna bővíteni meglévő számítástechnikai eszköztárát, ám az iskola költségvetése miatt ezt kis lépésekben tudta megvalósítani. Ezért is jelentős a szaktárca támogatása által megvalósult fejlesztés az iskola életében.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »