Jelentés: Trump „kiváló egészségnek” örvend

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump is egészséges – derül ki a csütörtökön délelőtt nyilvánosságra hozott orvosi jelentésből.

A republikánus elnökjelölt kampánya tette közzé a részletes orvosi jelentést, amely szerint Donald Trump legutóbbi általános vizsgálatára a múlt pénteken került sor, és a leletek szerint az üzletember „kiváló egészségnek” örvend. A vizsgálatokat az a Harold Bornstein végezte, aki 36 éve Trump orvosa.

A Trump-kampány közleményben tudatta, hogy a vizsgálat valamennyi részletes eredményét nyilvánosságra hozza, és ebből kiderül, hogy Trump „egészsége kiváló és megvan az ereje ahhoz, hogy megszakítás nélkül végigvigyen egy példa nélkül álló és nehéz kampányt, – ami még ennél is fontosabb – ellássa az Egyesült Államok elnökének különlegesen megterhelő munkáját”.

Trump egyébként csütörtökön este szerepel a CNN hírtelevízió „Dr. Oz show” című híres műsorában, amelynek szerkesztő-műsorvezetője, Dr. Mehmet Oz az egészségi állapotáról kérdezi a republikánus elnökjelöltet. A műsort felvételről sugározzák, a felvétel szerdán este készült, és sok információ már kiszivárgott róla. Például az, hogy Trump milyen diétát követ, hogy nem végez rendszeres testmozgást (kivéve a golfot), és hogy az utóbbi időkben csökkent a koleszterinszintje is. A műsorban Trump nemcsak a saját egészségéről beszél, hanem a többi között a zikavírus elleni küzdelem fontosságáról és új, családpolitikai javaslatairól.

Felesége helyett kampányolt Bill Clinton

Közben a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton csütörtökön visszatért a kampányba, és Észak-Karolinába indult Az elmúlt három napban, amíg otthon lábadozott, a férje, Bill Clinton volt elnök kampányolt intenzívebben – mintegy Hillary Clinton helyett is –, ám sajtójelentések szerint Bill Clinton már nem a régi. A héten Kaliforniában és Nevadában kampányolt a felesége mellett, és a Politico című lap idézi a Demokrata Országos Bizottság (DNC, a párt vezető szerve) egyik, neve elhallgatását kérő tagját, aki szerint Bill Clintontól „kedves, hogy eljött, de jelenleg csak egyetlen ember képes érdemben kampányolni (Hillary helyett): Barack Obama elnök”.

A DNC tagja azt is hozzátette: „Amikor az ember meglátja Bill Clintont, akkor elsőként nem Hillary Clinton és a jövő jut az eszébe, hanem a volt elnök és a múlt”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »