Jelentés: gyakorlatilag őrizetbe veszi a migránsokat a magyar hatóság

Jelentés: gyakorlatilag őrizetbe veszi a migránsokat a magyar hatóság

A magyar hatóságok szándékosan nehezítik a migránsok helyzetét, hogy minél lassabban jussanak át Magyarországon. Egy emberi jogi szervezet jelentése szól erről.

A körülmények áldozata Magyarország, muszáj volt kerítést építenie a kormánynak, Szijjártó Péter pedig nem érti, hogy ezért miért támadják a magyar kormányt külföldről – erről szól az EurActiv összefoglalója. A külügyminiszter szerint a németeknek hálásnak kellene lenniük, hogy a magyarok kevesebb migránst engedtek tovább Németország felé – igaz, a menekültek más útvonalon így is elérték Németországot, tehát a kerítés ezt nem akadályozza meg.

Május végéig kerítést épít az osztrák kormány a burgenlandi határra – írja a Kurier. Belügyminisztériumi forrásra hivatkozva azt írják: 30 kilométeres kerítés lesz a déli tartomány, Stájerország mintájára. Az állandó határellenőrzést is visszaállítanák a kisebb átkelőkön, amelyek jelenleg csak 8–12 órán keresztül vannak nyitva. Az osztrák kormány egyébként arra számít, hogy jelentősen csökkenni fog az országba érkező turisták száma a menekültek miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »