Jelenteniük kell az őröknek, ha újságíró tűnik fel az állami intézményeknél?

Tévéstábokat, újságírókat kell fürkészniük a kormányzati épületeket őrző biztonsági embereknek, és ha egy is felbukkan a védett objektumok környékén, jelezniük kell – tudta meg az Átlátszó. A portál információi szerint erről még májusban küldött utasítást a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság az érintett ingatlanok recepcióira, illetve az épületeket őrző Valton-Sec biztonsági cég munkatársainak.

Hírdetés

Az Index májusban próbálta faggatni Balog Zoltánt a CEU ügyében: a miniszter stábja kijelölte az interjú helyét, de Balog nem sokkal később a hátsó kijáratnál jelent meg – a kergetőzésről a portál videót is közzétett.

Az Átlátszó most azt írja, értesüléseik szerint az eset után a kormányzati intézmények üzemeltetését végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) műszaki üzemeltetési főosztályának illetékese e-mailben közölte elvárásait több minisztérium és egyéb állami intézmény portaszolgálatával, és a levélből biztonsági cégekhez is küldtek másolatot.

Azt írják, kapott az üzenetből az állami biztonsági közbeszerzések favoritja, a Valton-Sec Kft. több munkatársa is. A KEF azt kérte a címzettektől, hogy folyamatosan járőrözzenek a védett épületek körül, és amennyiben bármilyen média megjelenik, azonnal értesítsék a KEF-et.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »