Jelenleg közel ötszáz személyt nyilvánítottak eltűntnek Donbászon

A mai napig körülbelül 500 ukrán állampolgárt nyilvánítottak eltűntnek a Donbászon kialakult konfliktus során – közölte Irina Herascsenko, az ukrán Legfelsőbb Tanács elnökhelyettese.

„Ma az eltűnt személyek listáján még mindig közel 500 személy van, köztük nagyon sok olyan ember van, aki az Ilovajszk után tűnt el. Hogyan találjuk meg őket? El kell érnünk azt, hogy a megszállt területekre beengedjék a Vörös Kereszt missziót, mivel ez a szervezet 100 éves tapasztalattal rendelkezik az eltűntek keresésében és az elhunytak azonosításában” – idézte Irina Herascsenko szavai a Golos.ua ukrán hírportál.

Korábban írtunk arról, hogy Donbászon a szeparatisták az Ukrán Nemzeti Gárda hat fegyveresét tartják fogságban. Az alakulat további 24 katonáját eltűntnek nyilvánítottak.
Donbászon a szeparatisták a Nemzeti Gárda hat fegyveresét tartják fogságban, továbbá 24 ukrán katonát eltűntnek nyilvánítottak – mondta Jurij Allerov, az Ukrán Nemzeti Gárda parancsnoka, a terrorellenes műveletek területén elhunyt fegyvereseknek állított emlékmű leleplezésekor

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›DonyeckCímkék: Ukrajna, Kelet-Ukrajna, kelet-ukrajnai szakadárok, eltűnt személy, Donyeck, Irina HerascsenkoForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »